Profesionální nářadí Fiskars

Velmi nenápadně byly do sortimentu zahrady zařazeny profesionální pilky a nůžky, pojďme se však podívat jaký je jejich skutečný potenciál.

Fiskars všechny své produkty podrobuje rozsáhlým testům, díky tomu jsme zvyklí na to, že nástroje jsou velmi kvalitní a mají špičkovou ergonomii. Nicméně u profesionálních pilek a nůžek ještě překračuje své standardy.

Nástroje jsou zkonstruovány tak, aby byl při jejich používání dodržován správný pracovní postoj, klouby svíraly odpovídající úhly a práce se tak stala méně namáhavou. Jsou navrženy k minimalizaci nutného tlaku, namáhání a bolesti rukou uživatele. Jejich design zaručuje vždy pevné a ergonomické uchopení.
Důraz je také kladen na maximální výdrž nástrojů, která je kryta pětiletou záruční dobou. Zároveň je možné kteroukoli část, která se poškodí, dokoupit jako náhradní díl. Tyto nástroje jsou navrženy profesionály pro profesionály tak, aby byla snížena námaha a práce s nimi se stala, co nejefektivnější.

Prořezávací pily SW240 a SW330

Díky přesně vyváženému rozložení váhy je potřeba menší síly při statickém úchopu.
Čepel s dutým výbrusem řeže hladce i při malém úsilí.
Jakoukoli část lze nahradit díky široké nabídce náhradních dílů.
Výměnnou čepel lze zaměnit za jiný typ podle toho, co právě děláte (prořezávání, kácení, suché/vlhké dřevo...).
Pouzdro je možné použít jak pro praváky, tak pro leváky a měkké držadlo zajišťuje příjemný a pevný úchop.

SW-330

Zahradní profesionální nůžky PB-8 L a PB-8 M

Extrémní odolnost ocelových čepelí je zajištěna díky přímesi CrMoV (chrom, molybden, vanad), která v oceli zlepšuje pevnost v tahu a zvyšuje odolnost vůči opotřebení a korozi.
Přesná úprava čepelí zajišťuje hladké a přesné stříhání. Čep se při používání neuvolňuje a mazivo snižuje opotřebení prachovými částečkami.
Rukojeti jsou vyrobeny z plastu Grivory, který je extrémně pevný a odolný díky vyztužení skelnými vlákny.
Zámek rukojetí je přizpůsoben tak, aby ho mohl pohodlně používat levák, tak pravák.

PB-8