Nože Royal


Existuje nejeden důvod, proč se nože Royal řadí do špičkové kategorie. V roce 2011 byly oceněny designovou cenou iF Design Award, prestižním ohodnocením pro vynikající design. Jedním z důvodů byla jejich neuvěřitelná ostrost, přínos čepele vyrobené z německé nerezové oceli prémiové kvality. Díky ní je také nůž neobyčejně odolný proti korozi. Čepel je navíc ostřená na brusném kotouči, což snižuje tření a zaručuje prvotřídní výkon. Dalším velmi oceňovaným designovým rysem je ergonomická rukojeť, díky níž je krájení pohodlné a efektivní.

 

Různé druhy broušení nožů

1. Duté ostří
Takto nabroušený nůž je tvořen charakteristickým konkávním zkoseným ostřím. Velmi ostrá čepel s tenkým ostřím.
2. Ploché ostří
Čepel se z obou stran zužuje od páteře k okraji. Část kovu je z čepele odstraněna a je tedy obtížnější k nabroušení. Tento fakt omezuje jeho komerční použití a obětuje vyšší odolnost hran ve prospěch vyšší ostrosti.
3. Šavlové/kuželové ostří
Podobné plochému ostří, s výjimkou zkosení, které začíná přibližně ve středu listu čepele, nikoli páteře. Toto ostří má trvalejší hranu na úkor řezných schopností a je typické pro kuchyňské nože. Ostří je někdy označováno jako "V".
4. Hloubkové ostří
Pouze jedna strana čepele je přízemní (často pod úhlem hrany 20 -30 ° C), zbytek zůstává plochý. Mnoho Japonských kuchyňských nožů mívá hloubkové ostří a jsou často ostřejší než typické dvojitě zaoblené západní kulinářské nože.
5. Dvojité zkosení nebo sloučená zkosení
Zadní zkosení, podobné jako u šavlového nebo plochého ostří, je provedeno na čepeli před hrany zkosení. Zadní zkosení udržuje část ostří na okrajích tenčí, a díky tomu zlepšuje kvalitu řezání. Je méně ostrý než na okraji zkosení, odolnost k broušení na úkor ostrosti, mnohem méně náchylný k odštípnutí než u jednoho zkoseného ostří.
5. Vypouklé ostří / vyduté ostří
Zúžení je zakřivené, ale opačně, podobně jako duté ostří. Na hrany je použito vysokého podílu kovu, který vytváří silnější hrany, s vysokou mírou ostrosti. Vzhledem k tomu, že úhel zkosení se při broušení neustále mění, vyžaduje broušení určitý stupeň zručnosti. Konvexní čepele je nutné vyrábět z tlustšího dílu než ostatní ostří.
Číslo Název EAN
1016470 Nůž na chléb a pečivo 6424002002413
1016468 Nůž kuchařský 21 cm 6424002002390
1016469 Nůž kuchařský 15 cm 6424002002406
1016465 Nůž Santoku 17 cm 6424002002369
1016467 Nůž loupací 12 cm 6424002002383
1016462 Nůž snídaňový 11 cm 6424002002345
1016466 Nůž okrajovací 7 cm 6424002002376
1016461 Set dvou nožů (Nůž kuchařský 21 cm, Nůž okrajovací 7 cm) 6424002002338
1016464 Set třech nožů (Nůž loupací 7 cm, Nůž kuchařský 21 cm, Nůž na chléb a pečivo) 6424002002352
1020242 Set pěti nožů (Nůž na chléb a pečivo, Nůž kuchařský 21cm, Nůž kuchařský 15cm, Nůž okrajovací 12cm, Nůž loupací 7cm) 6424002004660